Samsung са най-активният производител в разработката на устройства с гъвкави дисплеи. Популярната серия Galaxy Z ще се превръща във все по-сериозен приоритет за компанията. В момента портфолиото им включва гъвкави смартфони с два различни дизайна, като към тях може да се присъединят и таблети.

Корейският производител вече е патентовал на свое име различни технологии, с които да предлага още по-добри устройства с този дизайн. Първият таблет с бранда Galaxy Tab и подобна визия ще дебютира през първото тримесечие на следващата година. Името на модела ще бъде Galaxy Z Fold Tab, като най-интересното е, че устройството ще може да се сгъва на три места.

Нетрадиционен форм фактор, който Samsung вярват, че има голям потенциал да популяризира таблетите с подобна визия. Разработката продължава с пълна сила, но специалистите на компанията се нуждаят от повече време, за да гарантират, че механизма за сгъване работи оптимално.

 

 

Техническите спецификации все още не са известни, но знаем още няколко детайла за таблета. На първо място разбираме, че Galaxy Z Fold Tab ще е оптимизиран да работи със стилусите S Pen. По този начин потребителите ще разполагат с разнообразни възможности да управляват съдържанието на екрана.

Сгъването на три места е специфичен дизайн, който ще изисква подобрена версия на Ultra-Thin Glass (UTS) стъклата. Няма да е изненадващо, ако Samsung Galaxy Z Fold 3 също използва новото защитно стъкло на Samsung преди да стане част от първия им гъвкав таблет. Навлизането на гъвкавите дисплеи в тази пазарна ниша определено е доста любопитно решение.

Има твърде много време до премиерата и тепърва ще разбираме как Samsung искат да направят технологията да стане по-достъпна за всички.

 

Още от Digital: Samsung ще представят четири гъвкави смартфона през 2021г.