Samsung подготвят доста промени в своята стратегия в световния пазар на смартфони през 2021г.  Корейският производител обмисля идеята да спре разработката на Galaxy Note серията. Вместо това се работи над идеята новите представители на Galaxy S и Galaxy Z гамите да бъдат оптимизирани за работа със стилуси.

Все още няма официално потвърждение от Samsung, но вероятно ще разберем повече за плановете им по време на премиерата на Galaxy S21. Тази година компанията ще изтегли с няколко седмици представянето на новите си флагмани, които ще дебютират на 29 януари.  Голям интерес се очаква да предизвика следващия смартфон с гъвкав дисплей на компанията.

Вече знаем, че Samsung Galaxy Z Fold 3 ще бъде представен през юни, което ще позволи на компанията да бъде още по-конкурентна при традиционно силното трето тримесечие. Сега разбираме, че Samsung ще опитат да спечелят вниманието на потребителите, като стартират продажбите  на гъвкавия смартфон на същата цена, както Galaxy Z Fold 2.

 

 

Припомняме ви, че гъвкавия смартфон дебютира на цена от $2000, като стремежа на Samsung е подобренията в устройството да не увеличат цената. Огромните инвестиции на компанията в тази сфера вече гарантираха лидерската им позиция. Неслучайно Samsung Galaxy Z Flip се позиционира като най-продавания модел с този гъвкав форм фактор на пазара през 2020г.

Корейският производител ще разнообрази портфолиото и с нова версия на Clamshell смартфона, което вероятно ще се случи през есента. Тази страгегия не само ще засили присъствието им сред гъвкавите смартфони, но ще позволи на Samsung да увеличат преднината си пред Apple, Huawei и Xiaomi.

 

Още от Digtial: Samsung Galaxy Z Fold 3 ще има камера, която е вградена в гъвкавия дисплей