Водещите производители се нуждат от време, за да направят гъвкавите дисплеи достъпни за масовия потребител. Уникалните дизайнерски решения на смартфони като Galaxy Z Fold 2 и Huawei Mate Xs могат да предизвикат следващата голяма революция. Цената на устройствата продължава да е твърде висока, което се отразява на популярността на гъвкавите смартфони.

Конкуренцията на производителите постепенно ще отстрани този проблем и ще допринесе за навлизането на още повече технологични иновации. Една от концепциите, която все още очакваме да се превърне в реалност са смартфоните, които имат камери вградени в дисплея.

По този начин ще се премахне нуждата от Notch прорези и малки отвори на екрана, които сега са предпочитан избор за производителите. Samsung са доста активни в тестовете с технологията и се надяват да успеят да я интегрират в наследника на Samsung Galaxy Z Fold 2

Датата на премиерата все още не е потвърдена, но вероятно ще стане факт през втората половина на 2021г.

 

 

Taка Samsung Galaxy Z Fold 3 има потенциала да се превърне в първия смартфон на компанията, който има камера вградена в дисплея. Със сигурност технологията няма да намери място в Galaxy S21 серията, която ще е достъпна на пазара в края на януари. Стратегията на компанията не е изненадваща, тъй като ще предостави повече време за тестове и оптимизации на камера сензорите.

Вече са готови първите прототипи като Samsung LSI дивизията на компанията търси начини как да подобри качеството на снимките и клиповете. Samsung Galaxy Z Fold 3 се очертава да бъде един от най-интересните смартфони, които ще видим през следващата година. Безрамковият екран и селфи камерата в дисплея ще са само част от подобренията, които ни очаква в устройството.

 

Още от Digital: С какво Samsung Galaxy Z Fold 2 превъзхожда Galaxy Fold – Цена, дизайн, технически характеристики, дисплей, батерия и камера