Samsung се превърнаха в един от първите производители, които представиха гъвкав смартфон на пазара. Оригиналният Galaxy Fold предложи интересен дизайн, но проблеми с дисплея се отразиха на популярността му сред потребителите. 

Компанията продължи да работи, за да подобри своята конпцепция и да предложи още по-впечатляващо устройство на своите потребители. Още и началото на годината видяхме и Samsung Galaxy Z Flip, който за разлика от своя предшественик има съвсем различен дизайн.

В този случай идеята е не да го превърнете в огромна дигитална повърхност, а лесно да го сгънете и приберете в джоба. По този начин устройството се превръща в директен конкурент на Motorola Razr (2019), който също се отличава с класическата "Clamshell" визия.

Въпреки това Samsung не са се отказали от разработването на Samsung Galaxy Z Fold 2, чиято премиера се очакваше на 5 август. Това няма да се случи, тъй като компанията планира да отложи представянето за по-късен етап от годината.

 

 

Причината е желанието на Samsung да имат повече време да изпипат софтуера на Samsung Galaxy Z Fold 2, за да предложат повече възможности на потребителите. Новото устройство с актуализирания дизайн ще е оборудвано с огромен 7.7-инчов гъвкав Super AMOLED (Y-OCTA) дисплей. 

Според данни на ETNews честотата за опреснява на кадрите ще бъде 120Hz, като Galaxy Z Fold 2 ще има още и Ultra Thin Glass (UTC) защитно стъкло. Във вътрешността ни очаква допълнителен екран, чиято големина ще е 6.23 инча. Samsung ще вградят сензора за пръстов отпечатък в самата рамка по подобие на първата версия на Galaxy Fold, съобщавa SamMobile.

Oтпред ще има 10-мегапикселова камера за селфита, а на гърба вероятно ще видим два сензора с 12МР резолюция и 64МР телетфото камера. Вградената батерия ще е със заряд от 4365mAh, а другите спецификации включват Qualcomm Snapdragon 865+ процесор и поддръжка на 5G.

 

Още от Digital: Какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy Z Fold 2 - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)