Водещите производители, които разработват гъвкави смартфони се увеличава постоянно. Очаква се да видим първите устройства с този дизайн на Google, Xiaomi и Honor още преди края на годината. Други китайски брандове като Vivo и Oppo също имат амбиции да бъдат фактор в новата пазарна ниша.

Samsung са лидер при гъвкавите смартфони и след няколко седмици ще проведат стратегическа премиера на поне още две устройства. Това са Samsung Galaxy Z Flip 3 и Galaxy Z Fold 3. Голямото събитие ще се проведе през първите дни на август, като датата ще бъде потвърдена допълнително. Двете нови предложения се очавка да затвърдят позициите на Samsung в пазара на гъвкави устройства.

Според последните данни потребителите ще могат да купят Galaxy Z Fold 3 в поне четири цвята: Light Violet, Green, Beige и Black. Все още няма информация дали и Galaxy Z Flip 3 ще предложи същата палитра от различни нюанси.

 

 

Samsung също така са амбицирани да намалят максимално цената на смартфоните, за да ги превърнат в по-атрактивен избор за потребителите. Според публикация на SamMobile може да очакваме до 20% по-ниска цена, спрямо настоящите смартфони с гъвкави дисплеи на Samsung.

Toва означава, че базовата версия на Samsung Galaxy Z Fold 3 ще струва около $1600, тъй като Galaxy Z Fold 2 дебютира на цена от $1999. Другият модел ще е още по-достъпен, тъй като Galaxy Z Flip 3 може да е налични за $1100-$1200 с оглед факта, че неговия предшественик струваше $1450 в първите си дни на пазара.

Ако информацията се потвърди тези цени могат да се превърнат във важна стъпка в създаването на нова категория гъвкави смартфони, които струват не повече от $1000.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 щe са първите смартфони с One UI 3.5