Samsung представиха новия си гъвкав смартфон заедно с Galaxy S20 на събитие, което се проведе в края на февруари. Първото нещо, което ще ви направи впечатление в Galaxy Z Flip е дизайна. Компанията се е погрижила да намери правилното съчетание между голям 6.7-инчов дисплей, който може лесно да се прибира в дланта на ръката.

Визията на този модел е вдъхновена от "Clamshell" дизайна на мобилните телефони, които бяха популярни преди повече от десетилетие. Samsung вече продават гъвкавия смартфон на пазара, но също така вече са започнали работа над неговия наследник.

Според информация на LetsGoDigital вече са регистрирани два нови патента на компанията пред Световната служба за интелектуална собственост (WIPO). Данни от документите разкриват, че компанията ще запази същия дизайн в Galaxy Fold 2.

Новият модел, обаче ще се отличава с една важна промяна, която е свързана с камерите. Корейският производител тества два различни дизайна, които се отличават с наличието на тройни задни камери.

 

 

Дизайнерите на Samsung експериментират с две устройства, като при Model A камерите са подредени хоризонтално, докато Model B има сензори във вертикална посока. Големината на модула в Model A, обаче намалява размерите на втория екран за нотификации.

Вторият модел отстранява проблема с вертикално позиционираните камери, които предоставят нужното място за този компонент. На този етап няма информация за конкретните технически спецификации на камерите, които ще видим в Samsung Galaxy Z Flip 2.

Samsung вече работят усилено над 150-мегапикселови сензори и дори имат за цел да превърнат 600МР смартфони в реалност. Дали подобни технологии могат да намерят място в Galaxy Z Flip 2 все още е твърде рано да се каже. При всички положения Samsung проявяват все по-голям интерес към гъвкавите смартфони.

Ако всичко върви по план устройството ще бъде представено през първото тримесечие на следващата година. Все пак остава възможността до края на 2020г. да видим още един модел с гъвкав дисплей на компанията, който да бъде наследник на Samsung Galaxy Fold.

 

Още от Digital: Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители