Тези от вас, които следят публикациите в Digital.bg, вече знаят за тенденцията, през 2021 година да видим флагман смартфони с 360-градусови дисплеи. Един от тях се спряга, че ще бъде бъдещият iPhone 13, но в Интернет има и други интересни концепции, които са създадени в този стил.

Една от тях е за смартфон на Samsung, които вече направиха сериозна крачка, създавайки два смартфона със сгъваеми дисплеи. Съответно – Samsung Galaxy Fold, чийто дисплей се сгъва хоризонтално и Samsung Galaxy Z Flip, при който сгъването пък е вертикално. Вторият дори вече ще получи и наследник. Това е Samsung Galaxy Z Fold 2 чиято премиера е насрочена за 5 август.

 

 

Нищо чудно следващата стъпка в развитието на смартфоните на южнокорейският технологичен гигант да са именно 360-градусовите дисплеи. Все пак именно Samsung е един от най-големите производители на дисплеи и неговата AMOLED технология се използва от смартфоните на много други марки.

Следвайки логиката, че смартфоните с нестандартни дисплеи в семейството на бранда, бихме предположили, че ако в бъдеще има модел с 360-градусов дисплей, той може да носи името Samsung Galaxy Z 360.

Вече в Интернет пространството има различни рендъри, които показват, как би изглеждал подобен смартфон. Избрахме най-ефектната 3D концепция от тях и сме я приложили във видео, над тази страница. Дизайнерът YouTech е имал много смел поглед над нещата, но определено се е справил добре.

 

 

Идеята всички известия и бързи команди да са изнесени в периферната част, определено ни допада. Така цялата зрителна площ на основните дисплеи ще бъде свободна и така ще се освободи много по-голямо зрително пространство.

За разлика от концепцията на iPhone 13 (360), където не беше отредено място на сериозни камери, а такива винаги са обемисти – при Samsung Galaxy Z 360 е помислено и за качествените снимки. По тази причина дисплеят върху гърба е с „Edge“ извивка, която изглежда логична. В нея има достатъчно място дори за сериозни камери, както например тези, които очакваме Samsung да интегрират и при своя бъдещ Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

 

 

Ще ви припомним, че предположенията са за основа камера с цели 108MP, втората камера ще е 12MP и ще се използва за ултра широкоъгълни снимки, а третата перископична, която е позволява 100-кратно приближаване на обекти в кадър.

Дали в близкото бъдеще ще видим смартфон с 360-градусов дисплей и коя ще бъде първата марка, която ще ни покаже такъв, предстои да разберем. За сега можем само да гадаем и мечтаем, но замислете се – едва ли някой преди 5 години е предполагал, че технологиите ще достигнат нивото на което са в момента. Следствие на това спокойно можем да правим смели предположения и за следващите 5 години.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy S21 (S30) - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com