Samsung се очаква да представят официално смартфона Galaxy Note 9 на специално събитие, което ще се проведе на 9 август. Анализаторите са на мнение, че на тази дата ще видим и нов умен часовник на компанията, който ще се казва Galaxy Watch. Въпросният модел ще е наличен за потребителите в две конфигурации, които работят с платформата Tizen OS. Другата ключова характеристика на смарт часовника е поддръжката за услугата с изкуствен интелект Bixby, информира ZDNet.

 

Според нова информация в интернет предварителните поръчки на умния часовник ще стартират на 14 август или пет дни след официалната премиера. Реалните продажби на пазара ще започнат на 24 август. Абсолютно същото важи и за Samsung Galaxy Note 9. Все още не знаем каква ще бъде цената на двете устройства на европейския пазар. Тук е момента да отбележим, че това ще бъде първият модел на компанията, който използва името Galaxy Watch вместо Galaxy Gear.

 

Желанието на Samsung да проведат едно събитие, на което да представят тези два продукта не е изненадващо. Провеждането на две отделни премиери е свързано с излишни разходи и не постига желания успех от маркетингова гледна точка. Много скоро ще разберем повече за подобренията, които ни очакват в Galaxy Watch и как Samsung ще се опитат да го разграничат от другите популярни смарт часовници на пазара. Изложението IFA 2018 (31 август - 5 септември) също е добра възможност да видим нови продукти на компанията.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Watch ще е първият смарт часовник с поддръжка на Bixby