Samsung ще представят нов смарт часовник от висок клас на по-късен етап от годината и има голяма вероятност това да се случи на IFA 2018 (31 aвгуст- 5 септември). Според непотвърдена информация новото устройство ще се казва Galaxy Watch. Последните данни на корейските медии разкриват, че модела няма работи с Tizen OS, а вместо това ще е базиран на Wear OS. Това е интересно решение, тъй като компанията реши да изостави платформата на Google за смарт часовници още преди няколко години за сметка на Tizen OS.

 

 

По всичко личи, че Samsung са променили решението си, за да привлекат вниманието на повече потребителите към Galaxy Watch, информира Pocket-Lint. Другата голяма промяна в стратегията на компанията е факта, че ще спрат да използват бранда Gear в новите си устройства, а вместо това ще го сменят с Galaxy Watch, което е близка асоциация с популярната им серия смартфони. Припомняме ви, че Samsung вече патентоваха на свое име марката Galaxy Fit и вероятно подготвят премиерата на нов фитнес тракер с това име.

 

 

Все още не разполагаме с никакви детайли за техническите спецификации на устройството. Любопитен факт е, че Google също работят над умен часовник от висок клас, който работи с Wear OS. Някои от анализаторите дори изразиха мнение, че компанията ще наеме Samsung в производството на устройтвото и, че всъщност този модел e Galaxy Watch. Дали тези твърдения са достоверни ще разберем в следващите седмици, но със сигурност завръщането на Samsung в Wear OS екосистемата е интересно решение.

 

Oще от Digital: Кои смарт часовници ще получат ъпдейт към Wear OS