Samsung Bixby e името на полезна услуга с изкуствен интелект, която бе представена заедно със Galaxy S8 преди две години. Досега виртуалният асистент бе наличен единствено за смартфоните на компанията, но скоро ще стане част и от умните им часовници. Следващият модел на Samsung в този сегмент ще включва поддръжка за Bixby и се очаква да бъде представен заедно с Galaxy Note 9 на специално събитие, което ще се проведе на 9 август. 

 

Новият модел се разработва като Samsung Gear S4, но ще дебютира като Galaxy Watch. Бъдещите собственици на устройството ще могат да използват Bixby от специален хардуерен бутон или с гласовата команда "Hi Bixby", информира SamMobile. Новата версия на виртуалния асистент ще предложи редица подобрения и много по-бързо ще може да обработва информацията. Интеграцията на Bixby ще замести S Voice като основна услуга с гласови команди в смарт часовника

 

Техническите спецификации не са известни, но можем да очакваме Galaxy Watch да запази дизайна на своя предшественик и да работи с Wear OS. Повече детайли за стратегията на Samsung в пазара на фитнес джаджи и смарт часовници ще разберем на изложението IFA 2018, което ще се състои в Берлин между 31 август и 5 септември. По всичко личи, обаче, че Bixby ще има все по-голямо значение за Samsung в индустрията и ще намери място в много повече устройства.

 

Oще от Digital: Samsung Bixby 2.0 ще може да разпознава гласовете на различни потребители