Samsung са почти готови със следващия си смарт часовник, който вероятно ще видим през втората половина на годината. Досега всички модели на компанията в този сегмент са част от бранда "Gear", което ги диференцира от смартфоните "Galaxy". Корейският производител, обаче е взел решение да промени начина, по който кръщава новите си смарт часовници. Последните данни на ТеchRadar разкриват, че вместо Gear S4 този модел ще дебютира официално на пазара с името Galaxy Watch. 

 

Съществува голяма вероятност Samsung да започнат да използват бранда Galaxy Fit вместо Gear Fit в обозначението на бъдещите си фитнес тракери. Новата стратегия на корейския производител е вдъхновена от идеята, че Galaxy е добре разпознаваемо име в технологичната индустрия, тъй като вече 10 години се използва от Samsung. Някои анализатори също така твърдят, че промяната в името е провокирана и от навлизането на Wear OS бранда, който ще наследи Android Wear.

 

По подобие на смартфоните това е сегмент, в който най-големия конкурент за Samsung отново е Apple. Времето ще покаже дали тези действия могат да позволят на компанията да спечели пазарен дял за сметка на своя основен конкурент. Данните разкриват, че Samsung са започнали да патентоват редица имена, които използват термина Galaxy и вероятно тепърва ще се използват от реални продукти на пазара. Засега компанията още не е коментирала официално ситуацията.

 

Още от Digital: Заслужава ли си да инвестираме в смарт часовник