Samsung Galaxy Watch е новият умен часовник на компанията, който включва поддръжка за LTE мрежи и е проектиран като директен конкурент на Apple Watch 3. Taзи функционалност осигурява постоянен достъп до интернет и гарантира, че устройството може да работи самостоятелно без нуждата от допълнителен смартфон. Samsung Galaxy Watch предлага редица фитнес функции, с които да следим ключови показатели на тялото ни по време на ежедневните тренировки. Умният часовник ще е достъпен в две версии с размери от 46мм. и 42мм.

 

 

Специално внимание е обърнато на живота на батерията, като по-голямата версия е в състояние да работи над 80 часа с едно зареждане, което е доста впечатляващо постижение. В същото време по-малкия модел е разработен да издържи приблизително 45 часа преди да се наложи да го заредите отново, информира TechSpot. Официалните данни на Samsung разкриват, че Galaxy Watch поддържа LTЕ мрежите на над 30 мобилни оператора в 15 различни държави. Новият модел позволява да снимате храна и автоматично да разбирате съставките ѝ.

 

 

Samsung Galaxy Watch може да следи начина, по който спим и нивата на стрес, на които сме подложени, както и да запазва данни за 39 различни тренировки. Устройството има ISO рейтинг от 22810:2010, което означава, че може да издържи потапяне на дълбочина до 50 метра и също така използва алгоритми с изкуствен интелект. Потребителите ще могат да избират между версии в Silver, Black и Rose Gold цветове. Продажбите в Европа ще стартират през септември на цена от $375 за 42mm версия.

 

 

Още от Digital: За какво използват потребителите своите смарт часовници