Световната пандемия се отрази на продажбите на различни устройства и създаде неочаквани затруднения в пазара на потребителска електроника. Все пак някои смарт джаджи се възползваха максимално от кризата с COVID-19 и предизвикаха доста голяма активност на потребителите. Най-подходящият пример са умните часовници и фитнес тракерите.

Все повече хора проявяват интерес към покупката на подобни устройства, тъй като са оборудвани с множество сензори, позволяващи да следим ключови параметри на човешкото тяло. Повечето нови модели на производителите са подходящи за изчисляване на крачките, които изминавате, но също калориите при тренировка, както и сърдечния ритъм.

Премиум часовниците предлага и възможност за анализ на SpO2 - нивата на насищане на кислород в кръвта. Водещите компании са доста активни в предоставянето на софтуерни ъпдейти, които допълнително подобряват работата на своите устройства.

Samsung са един от лидерите в пазара на преносими джаджи и също така подготвят любопитна изненада на своите потребители, информира AndroidCommunity. 

Корейският производител провежда тестове с функция, която ще позволи на потребителите да измерват нивата на кръвна захар. Подобно софтуерно решение има не само информативен характер, но може да е доста полезно за хората с диабет или подобни състояния. Новата функционалност вероятно ще намери място в Samsung Galaxy Watch 4 или Galaxy Watch Active 3.

Устройствата ще са базирани на т.нар. "Раманова спектроскопия", която използва лазерна светлина, за да определи количеството на глюкоза в кръвта. От Samsung вече са се свързали и работят със специалисти на MIT, за да превърнат идеята в реалност в бъдещите си устройства.

По този начин Galaxy Watch 4 ще осигури още по-добри възможности да следите важни параметри на човешкото тяло, в допълнени към ECG измерванията и кръвното налягане. Няма да е изненадващо, ако функцията стане част и от Galaxy Watch Active 3, което ще позволи на Samsung да бъдат още по-влиятелни при часовниците през 2021г.

 

Oще от Digital: Бъдещите смарт часовници ще се захранват от движението на потребителите