Остават по-малко от две седмици до официалната премиера на Samsung Galaxy S9. Компанията ще представи новия си флагман на специално събитие, което ще се проведе на 25 февруари под мотото "The Camera. Reimagined". Устройството ще предложи редица подобрения свързани с дисплея, дизайна, камерата, процесора и батерията. Популярният блогър @еvleaks публикува интересна информация, според която смартфона ще има стерео високоговорители, разположени в горната и долната част на предния панел.

 

Припомняме ви, че много хора останаха разочаровани от позицията на високоговорителите в Galaxy S8, тъй като твърде лесно могат да заглушат звука им, докато играят или гледат видео. Новият смартфон ще сложи край на този проблем и също така ще е базиран на аудио технологията Dolby Surround, информира AndroidAuthority. Включването на стерео високоговорители ще превърне Samsung Galaxy S9 в по-подходящо устройство за мултимедийно съдържание, игри и работа с приложения.

 

Според информацията Bixby бутона в лявата част на рамката ще продължи да е разположен на същото място, както и в Galaxy S8. Потребителите ще могат да се забавляват, като правят 3D емотикони с предната камера на смартфона. Това е функция, която заснема различни физиономии на потребителите и ги превръща в забавна кратка анимация. Дизайнът на Galaxy S9 ще е сходен с този на неговия предшественик, но се очаква новия модел да е по-тънък и удобен за използване с една ръка. 

 

Вижте батериите на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ няма да са по-големи, но ще издържат повече