Samsung традиционно продават две версии на флагман смартфоните си, които използват различни процесори. Компаниятa ще продължи да залага на тази стратегия и с новия Exynos 9 чип, който вероятно ще се използва от Galaxy S9. Последните данни от корейските медии твърдят, че Samsung ще взаимстват една от най-интересните характеристики на iPhone X, а именно неговия Apple A11 Binonic процесор. Това означа, че следващата архитектура на Samsung ще има допълнителен асистиращ процесор, който е оптимизиран за по-тежките задачи. 

 

Apple A11 Bionic и неговия Neural Engine извършват специфични задачи като FaceID сканираният и подпомага HDR+ алгоритмите на камерата в смартфона. Подобна идея ще намери място и в следващия процесор от серията, който вероятно ще се казва Exynos 9810. Благодарение на това бъдещите смартфони на Samsung ще работят по-бързо, по-ефективно и също така ще консумират по-малко енергия, предаде PhoneArena. Интересното е, че компанията вече инвестира сериозна сума в китайския стартъп DeepPhi Tech. 

 

Това е бранд, който специализира изцяло в сферата на изкуствения интелект. Очаква се алгоритмите на DeepPhi Tech да помогнат на Samsung да създадат собствен Neural Network асистиращ чип в следващия процесор Exynos. Mного е вероятно интеграцията на този хардуер да означава, че Galaxy S9 ще предложи функционалност, която е сходна на FaceID системата на Apple. Изглежда, че асистиращите процесори и системите за разпознаване на лица ще се превърнат във водещи тенденции в смартфоните през 2018г.

 

Вижте Samsung ще произвеждат 7-нанометрови процесори за смартфони от 2018г.