Премиерата на Samsung Galaxy S9 се очертава като първото голямо събитие в технологичната индустрия през 2018г. Очаква се новият флагман на най-големия производител на смартфони да стане факт още преди края на февруари. Според последните данни Samsung няма да успеят да реализират идеята си да вградят сензор за пръстови отпечатъци в дисплея му, тъй като се нуждаят от повече време да изпипат тази технология, съобщава TheNextWeb.

 

Много е вероятно първите смартфони с подобен дизайн да не се появят през следващата година. Вместо това Samsung Galaxy S9 ще има сензор за отпечатъци в задната част, както другите популярни смарфони от серията. Apple също тестват подобна идея, но изпиват технически проблеми по същия начин както Samsung. Това означава, че конкуренцията за представянето на първия модел с тази характеристика между тях ще продължи през 2018г. 

 

Интеграцията на сензора в самия дисплей има редица предимства и също така ще допринесе за по-тънките размери на смартфоните. Можем само да гадаем дали Samsung или Apple ще успеят да покажат първото подобно устройство в индустрията. Само времето ще покаже дали Galaxy Note 9 няма да префложи подобна характеристика. Неговата премиера ни очаква през август или септември, което ще се случи няколко седмици преди да видим следващия iPhone.

 

Вижте Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ ще са първите смартфони със Snapdragon 845