Собствениците на смартфони очакват с нетърпение Samsung да започнат да разпространяват ъпдейтите към Аndroid 10. Осигуряването на софтуерна поддръжка за цялото портфолио от устройства на компанията, обаче изисква време. Вече стартираха първите публични бета програми, които обхващат моделите от Samsung Galaxy S10 серията. Това се случи в средата на октомври, като малко след това бяха присъединени и Samsung Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+.

 

Всичко това породи спекулации, че компанията ще е готова с финалните версии на Android 10 за поне един от смартфоните в премиум сегмента преди края на 2019г. Оказва, че това няма да се случи. Данни на PhoneArena разкриват, че разпространението на актуализациите няма да стартира преди януари 2020г. Първите модели, които ще имат привилегията да получат ъпдейтите към новата платформа са Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e, Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+.

 

 

Изненадващото е, че някои от по-старите смартфони на Samsung също ще получат актуализацията през януари. Тoва са Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+, Galаxy M20, Galaxy M30 и Galaxy A30. Компанията не подготвя други актуализации преди второто тримесечие на следващата година. Тогава са планирани ъпдейти за повече от 10 устройства, които са част от Galaxy A и Galaxy M сериите. Корейският производител допълнително ще разкрие детайли за планирате актуализации за по-старите си устройства на пазара.

 

Още от Digital: Samsung започва да тества Android 10 OS на по-стари модели смартфони