Вижте още: Revo Power - Смартфон с 6000mAh Батерия

 

След като преди по малко от 24 часа специално за вас предавахме на живо от Лондон представянето на новите флагман смартфони на Samsung - Galaxy S8 и по-големият му брат S8+, дойде ред Digital.bg да спази традицията която гради с години и да е първата българска медия която ще ви запознае с премиерите от близо.

 

 

Обикновено започваме ревютата си с дизайна на смартфона, но при S8 дизайнът и дисплеят са едно цяло, защото дисплеят заема почти 84% от предната част на телефона. Забележете 84%! През годините трескаво сме очаквали много флагман смартфони, като в последните няколко, фантазията на феновете рисуваше смартфонът на бъдещето като…точно като Samsung Galaxy S8. Голям, направо огромен дисплей без почти никаква рамка, който да заема цялата лицева част на устройството. Погледнете го, не е ли красив?!

 

 

Ако преди да се докоснем до него някой ни беше казал, че S8 ще бъде с 5.8” дисплей…определено щеше да ни изненада неприятно, но сега след като го държим в ръцете си, вече можем да сме спокойни – S8 ни харесва. През 2016г. топ моделът на Samsung беше Galaxy S7 edge чийто дисплей е с 5.5" диагонал. Ако го съпоставим с новия флагман, моментално ще забележим, че независимо от 0.3” по-големият си дисплей, S8 e значително по-малък. 

 

 

И като сме започнали със сравненията - в историята на Южно Корейският технологичен гигант има само един друг смартфон който има идентичен диагонал на дисплея. Това е Samsung Galaxy Mega 5.8 I9150, който също сме ви показвали във видео ревю в далечната 2013г. Ако поставим двата смартфона един до друг, на момента ще онагледим еволюцията при смартфоните за последните няколко години. (162.6 x 82.4мм).

 

 

Mega е дори по-голям от Samsung Galaxy S8+ който също ще ви покажем в отделно видео. Новият флагман на Samsung ще се предлага в 5 цвята - черен, графит, синьо, сребърен и златен.

 

 

Целият Galaxy S8 е направен от стъкло, като задният капак е още по-извит спрямо миналогодишният флагман. По този повод един от нашите зрители по време на живото включване от премиерата вчера се пошегува, че както и да падне S8, той винаги ще падне по дисплей. Samsung са помислили и в тази насока, защото както лицевата му част, така и гърбът са направени от най-новото и здраво бронирано стъкло Corning Gorilla Glass 5.

 

 

Отделно когато държим S8 в ръка забелязваме нещо много удачно – телефонът почти не се пързаля. Странно, но Факт! Нивото на протекцията на самия корпус е останало без промяна спрямо S7 – IP68 която позволява потапяне във вода с дълбочина до 1.5 метра за не повече от 30 минути.  

 

 

Съотношението на страните на заобленият дисплей е доста нестандартно - 18.5:9 или почти 2:1. Така вие виждате от всичко по повече - повече постове във Facebook, повече снимки в Instagram, по-голям текст на любимата си книга, впрочем дисплеят на S8 има и специална настройка на яркостта за феновете на електронното четене.

 

 

Също както съотношението и резолюцията на дисплея е нестандартна - 2960х1440 пиксела. По този начин се получват 570ppi плътност на изображението с 0.0448мм размер на всеки от пикселите. Този дисплей наистина е доста детайлен.

 

 

Само след няколко часа очаквайте и втората част на премиерното видео ревю което посветихме на Samsung Galaxy S8 и S8+. В нея ще разгледаме и тестваме за първи път още интересни функции и новости които Южно Корейският гигант вероятно ще превърне в тенденция за подражаване.