Вижте още: Samsung Galaxy S8+ (Дизайн, Дисплей и Crash Тест)

 

В първата част на ревюто което посветихме на премиерният Samsung Galaxy S8+, Digital.bg започна да ви запознава с неговият дизайн, използвани в корпуса материали, протекция, дисплей и различни иновации. Тъй като обаче S8+ е смартфон при който основният чар идва именно от огромният дисплей с минимална рамка, за него и за визията му има още какво да се кажем покаже и разкаже.

 

 

Новият + визуално изглежда още по-впечатляващо от обикновения S8, защото увеличеният му до 6.2” дисплей заема 85.4% от лицевата част на смартфона. Така той се превръща в рекордьор по този показател сред смартфоните които днес се предлагат на пазара. В горната и в долната частна на дисплея, рамката е само 6мм, като върху нея не е имало място за логото на Samsung.

 

 

Ами сега?! Как ще разберат околните, че имате Samsung Galaxy S8+? Шегата на страна но поне на този етап флагманът на Южно Корейците няма аналог с който да може да бъде сбъркан, а и напоследък наблюдаваме тенденция повечето флагман смартфони да са лишени от лого в лицевата си част.

 

 

Ако ви е любопитно да разберете, колко са въпросните проценти при дисплея на вашия смартфон спрямо тялото му, това е линк видео в което ще ви покажем как да го пресметнете.

 

 

След това кратко лирическо отклонение е време да продължим с дисплея на S8+.  Ако се притеснявате, дали ще натискате неволно с длани нещо грешно по него при работа, ще ви успокоим – място за тревоги няма и в това отношение по време на тестовете ни S8+ е дори по-безпроблемен от S8. Единственото което трябва да направите е от менюто да изключите Edge панела, тъй като когато беше активен постоянно ни се пречкаше. Реално работата с дисплея първоначално ще ви се стори малко странна, но свикнете ли се оказва, че Samsung са направили новия си флагман изключително интуитивен. И все пак заради дизайна и дисплея си S8 и S8+ са нещо невиждано до момента и определено ще ви е нужно време, за да свикнете с тях.

 

Хардуер

Като хардуер, по-големият + има абсолютно същите компоненти както Galaxy S8. Ние тестваме европейската версия с 8-ядрен  64-битов 10Nm  Exynos 9 8895. Той съчетава два 4-ядрени Cortex-A53 и Samsung M1 на 1.7GHz и 2.3GHz тактова честота. Правим това пояснение, защото за Америка е предназначена версия със CPU Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835. За видеото тук се грижи GPU Adreno 540, а RAM паметта е 4GB LPDDR4.

 

 

Предвид по-големите му размери и респективно по-голямата му охлаждаща площ, очакваме S8+ да бъде с по-добри резултати в AnTuTu Benchmark тест от S8, но не резултатите са реципрочни. Ето и какви са резултатите от няколко различни други хардуерни теста на които подлагаме смартфоните в ревютата си. Тук можете да разберете и каква температура поддържа S8+ когато е натоварен до краен предел.  И тъй като знаем, че много от вас се интересуват как се справя даден смартфон с игра на игри, подложихме новият флагман на Samsung и на това изпитание. Както и сами можете да се убедите, дори най-тежките заглавия вървят на максимална графика без каквито и да е забавяния.

 

Смартфон с Bluetooth 5.0

Нещо любопитно - знаете ли, че S8+ е първият в света смартфон който има на разположение технология Bluetooth 5.0. Тя е не само по-бърза, но и позволява безжична връзка с други устройства със същата версия на разстояние от до 30 метра под права линия.

 

 

Вградената памет на S8+ е само един вариант с обем от 64GB, като при нужда той може да бъде увеличен чрез microSD с до още 256GB.

 

Батерия

Батерията на Galaxy S8 беше Li-Ion с 3000 mAh заряд, при + капацитетът се е увеличил до 3500 mAh, точно колкото и при злощастният Samsung Galaxy Note7, е тайно се надяваме S8+ да не последва взривоопасната му съдба. Не се притеснявайте, във времето в което тествахме телефона не открихме никакви смущаващи пикове в температурата, дори при зареждане...а ние гледахме S8+ в това отношение постоянно под лупа. Освен това вече станахме свидетели на няколко експеримента, при които дори наранена батерията не се възпламенява. По всичко личи, че Samsung са работили сериозно в тази насока. Тук сме приложили именно едно подобно видео с рязане корпуса на S8+.

 

 

В заключение за батерията на новия флагман  можем да кажем, че след няколко дни в които го използвахме, независимо от големият цели 6.2" дисплей, той бележи абсолютно реципрочно време за автономна работа с това на по-малкия S8. Средно 8 часа постоянна активност или ден и половина комбинирана.

 

Очаквайте

Е, вече познавате добре новият Samsung Galaxy S8+. Остана само да разберете какви аксесоари Samsung са приготвили за него и как снима той. Отговор на тези въпроси Digital.bg ще ви даде в най-скоро време в подробни видео ревюта които можете да видите само на сайта ни.