Вижте още: Samsung Galaxy S8 и S8+ Хардуер, Батерия, Камера и Цена

 

Това наекраните ви е Samsung Galaxy S8+, една толкова дългоочаквана премиера която независимо от високата си цена де очаква да стане бестселър за отрицателно време. Но дали този смартфон може да засенчи малко по-малкият Galaxy S8 който ви показахме в подробно видео ревю неотдвана? Останете с Digital.bg в следващите минути и сами ще можете да си отговорите на този въпрос.

 

 

Когато за първи път видяхме S8+ на снимка по време на представянето му на 29 Март в London си казахме "Ето, че дойде момента в който вицовете за Samsung Galaxy S и входната врата под ръка се визуализираха". 6.2", та това е същинска тухла. След като го взехме в ръка обаче разбрахме, че много, ама много сме бъркали. Телефонът е не само удобен за държане и носене в джобове, той реално е по-удобен дори от по-малкият S8. Да, усещането първоначално е малко странно, но бързо се свиква.

 

 

Цветовите варианти в които можем да срещнем модела са общо 6 - Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue и Maple Gold. Целият корпус на S8+ е направен от стъкло и алуминий, като изненада – комбинацията не се пързаля. Ще ви припомним, че S7 Edge също беше стъклен, но се пързаляше осезаемо повече. S8+ както вече казахме е удобен за държане в една ръка, но не и за работа с една ръка, защото разстоянието от най-горната до най-долната част на дисплея е цели 142мм. Едва ли имате чаааак толкова дълъг палец.

 

 

Решение все пак има и то е да преминете в режима за умален екран. Това може да стане чрез рисуване на символ на екрана или чрез тройно почукване върху виртуалният Home бутон. Впрочем усещането когато го натискаме е доста близко с това когато натискаме истински бутон. Под стъклото има специална пластина, която го почуква и така симулира бутон.  

 

Fingerprint

Fingerprint сензорът за пръстови отпечатъци вече не е отпред, а се намира върху гърба на телефона. Предвид увеличеният размер на устройството, достъпът до него не е особено лесен. Поне според нас е много по-удачно да отключваме телефона си с пръстов отпечатък вграден в бутона за активация отстрани както при някои флагмани на Sony или чрез Home бутона под дисплея както при Huawei P10.

 

 

Друго нещо което не ни харесва в разположението на скенера е, че той се намира непосредствено до камерата. Така, че често ще ви се налага да бършете обектива от случайно попаднали мазни петна от пръсти. Даже Samsung ви подсещат да направите това при активация на камерата. От друга страна, те са се погрижили да ни обезпечат различни варианти за защита на телефона – парола, пин, символ и дори ирис и разпознаване на лицето с предната камера.

 

 

Тестовете ни показват, че последният работи добре – опитахме да отключим телефона със снимка както някои блогъри в интернет твърдяха, че можело…но без успех. Друго нещо което ни изненадва приятно е, че дори да носите очила с поляризация, ирис разпознаването също работи добре.

 

 

Едва ли ще се изненадате ако ви кажем, че картината която пресъздава дисплея на S8+ е уникална, това е нещо типично за високият клас Super Amoled дисплеи на Samsung. Съотношението на страните при + е също толкова нетипично, както и при S8 - 18.5:9, като ръчно можете да разширявате образа на екрана, за да се разпростира от край до край. За съжаление при някои по-стари 3D игри това няма да може да стане и ще имате черна рамка около екрана. Но за хардуера ще си говорим малко по-късно. Резолюцията на дисплея също е останала без промяна спрямо тази на S8 - 2960х1440 пиксела, като плътността на пикселите за 1" е 531ppi с размер на точката 0.0478мм. Образът е детайлен и ясен, да гледаш 4K видео на дисплея е удоволствие. Много хора се притесняват, че високата резолюция на дисплея би изразходила по-бързо батерията на телефоните им и са прави. Специално за този тип потребители Samsung предлага от менюто възможност за ръчна промяна до 1480х720 пиксела.

 

 

Като независимо, че е наполовина по-малка, както виждате качеството на дисплея с тази резолюция при S8+ остава без промяна която да можем да доловим с невъоръженото си око. Бронираният Corning Gorilla Glass 5 дисплей на смартфона е извит, като по този начин се увеличават значително ъглите на странично виждане. Дори когато гледаме почти водоравно, цветовете остават с минимална промяна. Видимостта при директно насочена към дисплея светлина също не е никакъв проблем, но сензорът който регулира яркостта на дисплея в автоматичен режим е малко муден макар Samsung да казват, че е интуитивен и трябва да се самообучва с времето.

 

 

По време на тестовете си ние поне предпочетохме ръчната настройка. С протекция е не само лицевата част на телефона, но и гърбът който както вече стана ясно също е стъклен. Ще отбележим също така наличието на IP68 сертификат, който ви гарантира, че можете да потопите смартфона във вода с дълбочина до 1.5 метра, за не повече от 30 минути. Ако ви е интересно, колко здрав е Samsung Galaxy S8+, тук долу сме приложили кратко видео с Crash Test от който можете да разберете дали смартфона ще издържи на удар с нож и чук.

 

 

Продължавайте да следете Digital.bg, защото утре ви очаква продължението на видео ревюто което посветихме на новия Samsung Galaxy S8+, в него ви очакват не по-малко интересни тестове и впечатления от първа ръка.