Потребителите отдавна очакват на пазара на смартфони да се появи нещо ново, революционно и интересно. До тук бяхме виждали какви ли не смели концептуални модели за бъдещите флагмани Apple iPhone 7, LG G5, Sony Xperia Z6 или Samsung Galaxy S7. Една от концепциите е инено да станем свидетели на телефони чийто дисплей ще има възможност да се сгъва.

 

 

До тук това предположение щеше да е малко фантасмагористично, ако вчера не бяхме видели в 9to5mac официална информация, че Samsung са патентовали такава концепция в USPTO (United States Patent and Trademark Office). Концептуално патентът с име Foldable Device много наподобява една позната ни още от 2012г. концепция на Samsung Flexible AMOLED Skin гъвкав дисплей.

 

 

Тук моментално възниква въпросът - дали пък новият Samsung Galaxy S7 няма да бъде именно първият флагман смартфон с гъвкав дисплей?

 

 

Освен това в документа публикуван в USPTO намираме още "Foldable Device and Method of Controlling the Same" - вътре в общо 94 страници подробно е описана всяка една от функциите които ще изпълнява устройството. Това вече ни подсказва, че пред нас стои не просто един от многото патенти на Samsung, а може би бъдещ флагман.

Samsung и Apple

Интересен факт който не можем да не отбележим е, че на една от графиките към патента ясно се вижда иконка изобразяваща iPod. Той както знаем е дело на конкурентната марка Apple, която води дела за различни патенти с южнокорейският технологичен гигант още от 2011г., когато ги обвини за копиране на дизайн от iPhone.

 

 

Какво може да значи логото iPod върху бъдещо устройство на Samsung, можем за момента само да гадаем. Вие как мислите, дали пък не предстои да станем свидетели на сътрудничество между Samsung и Apple?

 

Вижте още: Топ 3 яки Безплатни игри с коли за Android