Samsung са водещ производител на смартфони, който продължава да следва стратегията да представя по един флагман на всеки шест месеца. Портфолиото на компанията включва устройствата от висок клас с бранда Galaxy S и Galaxy Note, както и фокусираната към средния и бюджетния сегмент серия от смартфони Galaxy A.

Корейският производител вече предлага и гъвкави смартфони с бранда Galaxy Fold. Нови данни от медиите в родината на Samsung твърдят, че ни очакват сериозни промени в бизнес модела на компанията през 2021г.  За първи път ще видим поддръжка за стилусите S Pen в устройство от серията Samsung Galaxy S и това ще бъде наследникa на Samsung Galaxy S20.

Премиерата на Samsung Galaxy S21 (Galaxy S30) ще бъде през първата половина на следващата година, като само Ultra версията ще може да работи със стилусите S Pen. Припомняме ви, че тазгодишната серия включва три модела: Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra.

 

 

Кодовото име на Samsung Galaxy S21 е "Unbound" и в базата данни на Samsung са налични три различни конфигурации с имената M1, N2 и  О3. Последният модел е този, който ще поддържа S Pen. Още по-интересни неща ни очакват около Galaxy Note серията, тъй като може да остане извън портфолиото на Samsung през 2021г.

Само преди няколко седмици бе премиерата на Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra, но е възможно да не бъдат представяни техни наследници през следващата година. Алтернативният подход на Samsung ще е свързан с премиерата на четвърти модел в допълнение към Galaxy S21 (S30).

Според данните това ще е модел от Z Fold/Z Flip серията, който също ще поддържа S Pen и ще е наличен през втората половина на годината. Компанията отчита сериозен прогрес с производството на Ultra Thin Glass (UTG) стъклата и вече може да създава 600 хил. гъвкави дисплея месечно. 

До края на годината тази цифра ще бъде увеличена до 1 млн. дисплея, които ще бъдат използвани в Samsung Galaxy Z Fold 3. 

 

Oще от Digital: Камерата на Samsung Galaxy S21 (S30) може да има 600MP и 200х Space Zoom (Видео)