Samsung вече работят над флагманите от Galaxy S22 серията, които ще са едни от най-големите конкуренти на iPhone 13. Официалната премиера ни очаква в началото на следващата година и вероятно ще стане факт през януари.  Подобренията ще обхванат, както хардуера на смартфоните, така и дизайна.

За първи път Samsung ще използват камера, която има P-образна форма в най-добрият модел от новата гама: Galaxy S22 Ultra. Все още няма информация дали и другите представители на серията ще се отличават с този дизайн. Предстоящият флагман също така ще има специален слот за стилуса S Pеn, което се очертава като една от най-интересните функционалности.

Визията на Samsung Galaxy S22 Ultra ще наподобява традиционните устройства от Galaxy Note бранда и ще има по-квадратна форма от своя предшественик. Техническите спецификации ще включват голям 6.8-инчов дисплей с 1440p резолюция и малък отвор за селфи камерата в горната част на екрана, съобщава GizChina.

 

 

Впечатляващ ъпгрейд ни очаква по отношение на производителността, тъй като Samsung Exynos 2200 процесора ще има AMD GPU. Oт компанията вече потвърдиха, че хардуера на смартфона ще е базиран на Ray-Tracing технологията, която е популярна сред геймърските компютри. Samsung Galaxy S22 Ultra също така ще поддържа променлива честота за опресняване на кадрите.

Дисплеят на смартфона ще oсигурява максималната яркост от 1000 нита и достъп до специализиран режим за HDR видео. За сравнение iPhone 13 Pro Max има яркост от 1200 нита, докато Galaxy S21 Ultra е способен да възпроизведе максимум 1500 нита. Устройствата от серията вероятно ще използват 108МР камери с допълнителни софтуерни оптимизации.

Вградените батерии могат да поддържат 45W бързо зареждане, като цените вероятно ще стартират от $1200.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S22 Ultra ще има нов дизайн