Корейският производител е изправен пред все по-силна конкуренция в пазара на смартфони. Въпреки продължаващия недостиг на компоненти Xiaomi вече изпревариха Apple и са вторият най-популярен бранд в мобилната индустрия. Аpple представиха скоро iPhone 13 серията, която най-вероятно ще доминира продажбите през следващите тримесечия.

Стратегията на Samsung няма да се различава драстично от настоящата година и се очаква премиерата на Galaxy S22 гамата отново да бъде през януари. Предимствата от възприемането на този подход са няколко. От една страна компанията ще опита да се противопостави по-успешно на iPhone 13, а от друга ще компенсира недостатъчно високите продажби на Galaxy S21 смартфоните.

Не на последно място Samsung ще използват премиерата, за да демонстрират възможностите на нови технологии, с които се надяват да задават технологичните трендове през 2022г. Вече разполагаме с детайли за част от техническите спецификации, които ще отличават представителите на новата серия премиум смартфони,

 

 

Добрата новина за феновете на компанията е, че се работи над нов дизайн на предстоящите устройства. Популярният блогър Ice Universe дори твърди, че Galaxy S22 Ultra ще бъде най-добре изглеждащият смартфон в индустрията през 2022г. Данни за конкретните подобрения, които може да очакваме все още не са обявени публично.

Все пак Ice Universe разкрива, че съотношението на екрана на Samsung Galaxy S22 Ultra вече ще бъде 19.3:9, вместо досегашните 20:9. Новият смартфон ще има и по-добро съотношение между екрана и тялото, в сравнение със своя предшественик. Специално внимание ще се обърне на хардуерните иновации, които могат да превърнат Galaxy S22 в най-добрите устройства с Android.

Смартфоните ще се захранват от Exynos 2200 процесори с AMD Radeon GPU, който е базиран на RDNA2 технологията. На гърба ще са позиционирани три камери, които съчетават 50МР сензор с UltraWIde модул и телефото сензор с трикратно оптично увеличение. Другите характеристики ще включват 120Hz дисплеи, безжично зареждане и водоустойчиви покрития.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S22 и Galaxy S22+ ще имат камери с 3-кратно оптично увеличение