Samsung вече са започнали да работят над прототипи на Galaxy S22, чиято премиера ще е в началото на 2022г. Корейският производител иска да предложи впечатляващи подобрения на потребителите с новата си серия смартфони. Припомняме ви, че Samsung Galaxy S21 Ultra продължи тенденцията наложена от Huawei и използва две телефото камери.

Сензорите предлагат трикратно и десеткратно увеличение, като това е един от най-добрите смартфони за мобилна фотография. От компанията планират да доразвият още повече тази концепция с премиерата на Samsung Galaxy S22 Ultra. Според информация на популярния блогър IceUniverse новият смартфон ще използва по-добра перископска камера с опция за непрекъснато оптично приближение.

Разработката е дело на Samsung Electro-Mechanics и Samsung Semiconductor. Настоящите перископски камери в устройствата на Samsung имат фиксирани сензори. В този случай се използва изрязано изображение от основната камера или допълнителен модул за мащабиране (2X/3X).

Крайният резултат е изображения, които нямат оптично качество, като Samsung искат да подобрят този аспект на Galaxy S22 Ultra.

 

 

Решението на компанията е нова технология, която позволява на отделните елементи на перископската камера да се движат свободно от 3х до 10х. По този начин се постига перфектна оптична острота и детайли на всички нива на увеличение. Toзи метод е сходен със системите на цифровите и DSLR фотоапаратите.

Трябва да отбележим, че Sony Xperia 1 III използва подобно решение, но камерата на смартфона предлага само две естествени нива на увеличение (3х и 4.4х). Очаква се също така Samsung Galaxy S22 Ultra да има селфи камера, която е вградена в дисплея.

Бързата скорост ще се гарантира от 5nm процесор от Exynos серията, който има AMD GPU. Партньорството между двете компании ще позволи на смартфона да предложи още по-добра графична производителност при извършване на интензивни задачи.

По всичко личи, че Samsung Galaxy S22 Ultra може да се превърне в най-добрия смартфона за мобилна фотография на компанията досега.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S22 няма да има Time of Flight (ToF) камера