Samsung планират да представят новото си поколение смартфони от висок клас още през първите седмици на новата календарна година. Представителите на Galaxy S22 серията ще предложат сериозни хардуерни подобрения, включително и по отношение на камерите. Toзи ключов компонент на устройствата отново предизвика вниманието ни, тъй като Samsung подготвят любопитна изненада в смартфоните.

В интернет вече се появиха данни, от които разбираме, че Galaxy S22 ще използват 50-мегапикселови камери. Това ще бъде резолюцията на основния сензор, който ще е допълнен от поне още два модула в задната част на различните модели от гамата. Популярният блогър IceUniverse сега потвърди, че ще видим RGBW (Red, Green, Blue, White) сензор в Samsung Galaxy S22.

Tехнологията вече намери приложение в индустрията в някои смартфони от портфолиото на Huawei. Изглежда, че Samsung са доволни от възможностите на RGBW сензорите, които планират да използват в смартфоните Galaxy S22. Най-вероятно в задната част ще видим още 12-мегапикселова Ultra-Wide, както и 12MР 3х телефото камери. 

 

 

Основното предимство от интеграцията на RGBW модул е свързано с допускането на повече светлина при снимане. Това е особено подходящо за ситуациите, когато има ниска осветеност. RGBW позволява улавянето на повече лъчи в целия честотен спектър и за първи път бе използвана от Huawei P8.

Samsung ще използват по-модерни модули и по-добри софтуерни технологиите, за да подобрят възможностите на камерите в Galaxy S22 смартфоните. Компанията няма да бъде единствената, която проявява интерес към RGBW, тъй като Vivo също потвърдиха, че ще пуснат подобно устройство на пазара през 2021г.

Според някои анализатори ще видим 108МР камера в премиум версията от серията, която ще бъде Galaxy S22 Ultra. Камера системата ще бъдат една от най-сериозните разлики между трите различни версии на смартфоните, които ще видим в началото на 2022г.

 

Още от Digital:  Samsung разработва 65W зарядно за смартфоните от серията Galaxy S22