Samsung вече разкриха, че ще увеличат значително инвестициите за разработка на гъвкави смартфони. Спирането на Galaxy Note серията е само част от амбициозната им стратегия. Вече видяхме първите флагмани на компанията за годината. Несъмнено Samsung Galaxy S21 Ultra привлича най-голямо внимание със своя дисплей и четворната камера със 108-мегапикселова резолюция.

Мобилната фотография винаги е била предимство на устройствата с бранда Galaxy. Корейският производител дори изрази амбициите си да представи първата 600МР камера за смартфони, но преди това ще се насочи към сензорите с 200-мегапикселова резолюция. Samsung инвестират внушителен финансов ресурс в камера технологии, за да изпреварят своите конкуренти.

Вече ви съобщихме, че новите смартфони от висок клас на Samsung ще имат камери на Olympus. Това партньорство допълнително ще подобри работата на смартфоните им в по отношение на снимането на изображения и видео клипове. Следващите утсройства от висок клас се очаква да бъдат представени през юли, когато ще видим Samsung Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2.

 

 

В следващите седмици вероятно ще научим повече за подобренията в гъвкавите смартфони. Докато очакваме повече информация в интернет се появиха детайли свързани със Samsung Galaxy S22. От AndroidCommunity съобщават, че смартфона няма да използва Time Of Flight (ToF) камера. Tехнологията се използва масово от смартфоните на пазара.

Сензорите от този тип могат да разпознават триизмерни ефекти и пространствена информация. Mодулите ToF са подходящи за следене на движението, чрез калкулиране на разстоянието от излъчваната светлина към обекта. Samsung Galаxy S10 също имаше камера от този тип, като тенденцията продължи и с премиерата на Galaxy S20.

Причината за отказа от ToF сензори е, че функционалността им се предлага от други технологии застъпени в устройствата Galaxy. Другите смартфони с Android и бранда Samsung вероятно ще последват примера и също няма да използват технологията. По този начин Galaxy S21 може да е последния смартфон с ToF камера на компанията.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G - Предполагаем дизайн, технически характеристики и цена (Видео)