Битката на камерите между смартфоните отново става ожесточена. Всички производители търсят нови начини да отличат моделите си от конкуренцията и да им предложат все по-мощни и разнообразни камери. Според информация на GizGhina Samsung подготвя доста иновации при камерите, включително и за Galaxy Galaxy S22 и Galaxy S22+.

Очакванията са тези два модела да бъдат представени както е традиционно в началото на следващата година. Най-вероятно те ще получат нова камера с 3-кратно оптично увеличение. S22 Ultra от своя страна ще разчита на 10-кратно оптично увеличение. Не е ясно каква ще е основната камера на Ultra, но другите два модела ще разчитат на 50МР сензор, а оптичното увеличение вероятно ще е при двоен сензор с 10МР. Очаква се последният сензор да е 12МР с ултраширокоъгълен обектив.

Няма информация каква ще е предната камера, но най-вероятно няма да е скрита под дисплея, както е при Galaxy Z Fold и това ще остане ексклузивна функция за сгъваемия модел още известно време.

 

 

Сред другите слухове за новите смартфони е батерията. Тя ще е 4500mAh при Galaxy S22+, но за останалите модели е неизвестна. Не е ясно и каква скорост на бързо презареждане ще поддържат. Най-вероятно то ще е последно поколение, но с нужда от специално зарядно, което ще се продава отделно.

Серията на S22 ще предложи доста подобрения при хардуера. Новият чип Exynos 2200 ще използва mRDNA графичен процесор на AMD. Очакванията са за значително увеличаване на мощността и способностите на смартфоните. От гледна точка на софтуера, той ще е Android 12 с One UI 4.0. Samsung не е коментирала слуховете за новите устройства.

Още от Digital: Samsung Galaxy S22 ще има 50МР RGBW камера