Световният пазар на смартфони премина през доста трудни периоди от началото на годината досега. Разпространението на коронавируса създаде неочаквани затруднения дори за най-големите производители. Все пак ситуацията се стабилизира през втората половина на 2020г., когато видяхме и редица атрактивни премиери на премиум смартфони.

Пандемията от COVID-19 въведе лимитации за свободното придвижване и предизвика доста промени в стратегията на производителите. Възстановяването на индустрията бе свързвано с прмиерата на Huawei Mate 40 Pro и iPhone 12, които ще бъдат движеща сила през празничния сезон на годината. Samsung също имат интересни планове как да генерират приходи за сметка на своите конкуренти.

За разлика от предходни години новите флагмани на компанията ще дебютират още през първия месец или по-конкретно на 29 януари 2021г. Съкращаването на премиерата с няколко седмици ще има стратегическо значение за Samsung. Инженерите на компанията работят над иновативни технологии, които да превърнат Galaxy S21 в най-добрият смартфон за фотография.

 

 

Вече знаем, че стандартната версия на Samsung Galaxy S21 ще има тройна камера, докато Ultra модела ще предложи още един допълнителен сензор. Благодарение на популярния блогър Ice Universe разбираме повече детайли за камерите на смартфоните

Samsung ще опитат да изненадат потребителите с премиерата на устройство, което предлага най-добрият оптичен зуум в индустрията. В задната част на Samsung Galaxy S21 Ultra ще има два 10-мегапикселови сензора с 1/2.8" големина, които предлагат съответно трикратно и десеткратно оптично мащабиране.

Големината на пикселите от 1.22 микрона дублира параметрите на основната камера в iPhone 12 Pro Max. Едва ли има по-ясно доказателство от желанието на Samsung да се конкурира директно с Apple  в премиум сегмента.

Корейският производител също така подготвя и подобрения в Space Zoom функцията и Pixel BInning технологията в камерата на своите смартфони. Важно е да отбележим също, че основната камера на Samsung Galaxy S21 Ultra ще използва 108-мегапикселов сензор от второ поколение с лазерен автофокус.

 

Още от Digital: Ето как ще изглеждат Samsung Galaxy S21 и Galaxy S21 Ultra