Стратегията на Samsung в мобилната индустрия ще претърпи известни промени през следващите месеци. Първата значителна разлика е отсъствието на Galaxy Note от портфолиото им през 2021г. Вместо това ще видим повече на брой устройства с гъвкави дисплеи, които постепенно се превръщат във водещ приоритет за Samsung.

Кoрейският производител ще продължи активно да разнообразява своето портфолио от смартфони в средния и бюджетния клас. Достъпните устройства от Galaxy серията имат ключово значение за позициите на Samsung в световен мащаб. Конкуренцията с Apple се очертава да бъде доста сериозна и ще се пренесе изцяло в сегмента на по-евтините устройства.

Само часове след като видяхме първото виртуално събитие Unpacked свързано с премиерата на Galaxy A смартфоните, научаваме и за още една предстояща премиера. Оказва се, че компанията не се е отказала от намеренията да представи Fan Edition (FE) версия на Samsung Galaxy S21.

Припомняме ви, че Galaxy S20 FE дебютира през октомври като по-достъпна версия на миналогодишните флагмани на Samsung.

 

 

Samsung отново ще представят "фен версия", която обаче ще е достъпна за потребителите няколко месеца по-рано, спрямо S20 FE, съобщава TechRadar. Популярният блогър @evleaks разкри интересни детайли за пътната карта на компанията през следващите месеци до края на годината.

Според данните Samsung Galaxy S21 FE ще бъде представен официално през август. Конкретната дата засега е 19 август, но е възможно да възникнат прoмени свързани с пандемията. Приблизително по това време виждаме нов модел от бранда Galaxy Note, но изглежда тази година ще бъдат представени няколко различни смартфона от други серии на Samsung.

Компанията ще актуализира своето портфолио от хромбуци и Windows лаптопи от сериите Galaxy Book на специално събитие, което ще се проведе на 14 април. След това през юни ни очаква таблета Galaxy Tab S7 Lite. Няколко седмици по-късно трябва да е премиерата на Galaxy A22 и Galaxy A22 5G, която е планирана за юли.

 

Още от Digital: Samsung ще ни позволят да върнем Galaxy Z Fold 2 и Galaxy Z Flip до 100 дни след покупката, ако не ни харесат