Oрганизацията USB Implementers Forum (USB-IF), която е отговорна за разработването на USB интерфейса потвърди, че Samsung Galaxy S20 са първите смартфони със "Certified USB Fast Charger" статус. За да получат сертификата от Samsung са се погрижили да спазят няколко изисквания в разработката на новите си устройства. Така например е задължително смартфоните да поддържат "Programmable Power Supply" (PPS) функцията в USB Power Delivery (USB PD) 3.0 спецификациията. Така се гарантира, че технологията ще зарежда оптимално бързо и се предотврати загряване на батерията. 

 

Собствениците на Samsung Galaxy S20 също така ще могат да използват много по-голямо разнообразие от "Fast Chargers" зарядни устройства на производителите. Крайната цел на USB IF е да успее да привлече достатъчен интерес към технологията и да намери място в голям брой мобилни устройства на пазара. Крайните потребители ще могат едновременно да зареждат по-бързо смартфоните, но също така се намалява и електронния отпадък в атмосферата. Samsung Galaxy S20 и Galaxy S20 Plus поддържат 25W бързо зареждане.

 

Най-скъпият модел от серията е Galaxy S20 Ultra, който може да се захранва с максимална мощност от 45W, припомнят от TheVerge. През миналата година Samsung представиха два нови USB-C Power Delivery (PD) чипове за контрола на захранването, които поддържат до 100W зареждане и отговарят на спецификациите на USB-PD 3.0, гарантирайки оптималната мощност за всяко устройство. Въпрос на време е и другите големи производители на Android да се присъединят към Samsung в популяризирането на "Certified USB Fast Charger".

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S20 Ultra има най-добрия дисплей в света, според DisplayMate