Samsung Galaxy S10e представлява бюджетна версия на Galaxy S10, който прави компромис с по-малкия екран и двойната камера в задната част. Наследникът на този модел се очаква да предложи много повече функционалности от следващия флагман на Samsung. Последните данни на OnLeaks разкриват, че Samsung Galaxy S11e ще предложи малко по-голям 6.3-инчов дисплей. В средата на горната част на екрана ще е разположен отвора за селфи камерата.

 

За разлика от своя предшественик смартфона ще има тройна задна камера, съобщава Engadget. Големият въпрос е дали Galaxy S11e ще използва същият 108-мегапикселов сензор на Galaxy S11. Все още не знаем каква ще бъде резолюцията на другите камери. Сензорът за пръстов отпечатък на устройството се очаква да бъде вграден в самия дисплей. Размерите на Galaxy S11e ще бъдат 151.7х69.1 милиметра при дебелина от 7.9 милиметра и 9.1мм. със задния камера модул.

 

 

Samsung Galaxy S11e ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 865 или от 7-нанометровия Exynos 990 процесор. Това означава, че смартфона ще е оптимизиран за работа в 5G мрежи. Едва ли има съмнение, че Galaxy S11e ще дебютира с Android 10 и  Оne 2.0 UI потребителския интерфейс. Със сигурност тези подобрения могат да превърнат Galaxy S11e в още по-продаван модел от Galaxy S10e на пазара. Остава да разберем и каква ще е цената на устройството на европейския пазар.

 

Още от Digital: Как ще се казват новите 5G смартфони на Samsung