Вече ви информирахме, че Samsung Galaxy S11 се разработва с кодовото име Picasso. Премиерата на флагмана се очаква да е през първото тримесечие на следващата година. Въпреки това вече разбираме интересни детайли за подобренията, които ще ни предложи смартфона. Samsung Galaxy S11 ще има процесор, който е базиран на усъвършенствана 7-нанометрова технология. Така ще гарантира по-бърза скорост и по-ниска консумация на енергия.

 

Любопитен факт е, че Samsung е компанията, която ще произведе Qualcomm Snapdragon 865 процесора. Архитектурата със сигурност ще се използва поне от една версия на Samsung Galaxy S11 и ще захранва повечето флагмани с Android през 2020г. Предимствата на Qualcomm Snapdragon 865 са много, но едно от най-интересните от тях е свързано с поддръжката на 5G технологията. Популярният блогър Роланд Куандт потвърди, че процесора ще е наличен в две различни версии.

 

 

Кодовите имена на архитектурите са съответно "Кona" и "Huracan". Основната разлика между тях ще е интеграцията на 5G модем, съобщава PhoneArena. Общите характеристики, които споделят ще са свързани с поддръжка на LPDDR5X RAM и UFS 3.0 памет. Роланд Куандт не може да потвърди която от двете версии на Qualcomm Snapdragon 865 ще осигурява поддръжка на 5G, но е сигурен, че ще се използва от Samsung Galaxy S11.

 

Още от Digital: Процесорът Qualcomm Snapdragon 865 ще бъде произведен от Samsung