Samsung Galaxy S10 и Galaxy Note 10 предлагат едни от най-добрите камери, които сме виждали досега в смартфон с Android. Компанията винаги е предлагала впечатляващи възможности за мобилна фотография и ще продължат тази тенденция с Galaxy S11. Новият флагман на Samsung, който ще видим на 18 февруари ще привлича вниманието на потребителите със 108-мегапикселова камера, съобщава mspoweruser.

 

Всъщност това ще бъде нов сензор, който е различен от Samsung ISOCELL Bright HMX разработен съвместно от компанията и Xiaomi. Този обектив предлага опция за петкратно оптично приближение и имитира структурата на перископ. Първото устройство на пазара, което използва обектив ще бъде Xiaomi CC9 Pro. Все пак компанията обмисля да използва съвсем различна камера в Samsung Galaxy S11, която ще бъде по-добра.

 

 

Няма да е изненадващо, ако новото поколение камери за смартфони със 108-мегапикселова резолюция на Samsung са оптимизирани за снимане при липса на достатъчно светлина. Популярният блогър IceUniverce дори твърди за функция, позволяваща запис на видео с 6K резолюция. Възможностите на камерата ще са подпомогнати от по-мощен хардуер и допълнителни софтуерни алгоритни с изкусатвен интелект на Samsung Galaxy S11.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S11 ще има Qualcomm Snapdragon 865 процесор и 12GB LPDDR5 RAM памет