Корейският производител вече е стартирал работа над следващия си флагман в пазара на смартфони, който ще видим в началото на 2020г. Samsung Galaxy S11 вече е обект на различни спекулации и тепърва ще разбираме повече за подобренията в дългоочаквания модел. Нова информация на холандския блог LetsGoDigital разкрива детайли за любопитна концепция, която вече е грабнала вниманието на Samsung. Според данните Galaxy S11 ще е първият смартфон на компанията, който има спектрометър.

 

Всъщност това е сензор, който е в състояние да разпознава физическия състав на различни обекти на базарта на реакцията му спрямо лъч светлина. Така спектрометрите в смартфони използват инфрачервена светлина, за да анализират енергийните вълни, които се връщат обратно към устройството. Така например Samsung Galaxy S11 би могъл от разстояние да определи съдържанието на захар в даден плод. В момента няма друг смартфон с Android на водещите компании, който има подобен сензор, предаде SlashGeаr.

 

 

Samsung вече са подали молба за патентоване на устройства, което използва светлинни лъчи, за да анализира физически обекти. Идеята на компанията е да подобри ефективността на сензора, като използва едновременно няколко различни източника. Работата на тези компоненти ще се контролира от централния процесор на смартфона. Интеграцията на подобен сензор ще позволи на собствениците на Galaxy S11 да правят още повече неща със своето устройство. Няма да е изненадващо, ако тази функция намери място и в Galaxy Note 11.

 

 

Още от Digital; Samsung Galaxy S11 ще има по-добър сензор за пръстов отпечатък