Samsung са една от компаниите, която следва стриктно стратегията да представя по два премиум смартфона от висок клас в рамките на една година. Вече видяхме премиерата Samsung Galaxy S10, Galaxy S10+ и Galaxy S10e, като през есента ще видим за първи път и Galaxy Note 10. Въпреки този  график вече е сформиран специален екип, който е започнал работа върху Samsung Galaxy S11, който ще стане факт в началото на следващата година. Този модел ще има ключово значение за компанията през 2020г. 

 

Благодарение на данни публикувани от популярния типстър IceUniverse разбираме, че смартфона се разработва с кодовото име "Picasso", съобщава SamMobile. Името не е подбрано случайно и е вдъхновено от личността на Пабло Пикасо - легендарния испански художник и скулптор, който се занимава още с живопис, керамика, графика и е основоположник на кубизма. Решението да изберат "Picasso" за Galaxy S11 е любопитно и вероятно е индикация за перфектния дизайн, който ще ни предложи устройството. 

 

 

Припомняме ви, че кодовите имена на предшествениците на устройството бяха "Dream", "Star" и "Beyond" съответно за Galaxy S8, S9 и S10. Успоредно с това ще допълним, че Samsung Galaxy Note 10 се разработва като "Da Vinci", което също е индикация, че ни очаква съществена промяна във визията на смартфона. Изборът на името на друг революционен художник като "Picasso" вероятно е индикация, че Galaxy S11 също ще следва дизайнерския език, който ще дебютира в Galaxy Note 10.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 10 и Galaxy S11 няма да имат 3.5мм. аудио жакове