Samsung Galaxy S10 ще е един от най-добрите смартфони в индустрията, които ще видим през първите три месеца на следващата година. Корейският производител вече работи усилено над дългоочакваното устройство и обещава да ни предложи много подобрения и новости. Смартфонът ще има по-добър дисплей и камери, но също така ще се захранва и от по-бърз процесора. Анализаторите очакват Galaxy S10 да предложи и вграден сензор за пръстов отпечатък в самия екран,

 

Характеристика, която ще го превърне в един от първите модели с Android и тази функционалност. Последните данни на IceUniverse разкриват интересни детайли за хардуера на устройството. Според тях Samsung вече експериментират с интеграцията на специализирани звена с изкуствен интелект  (NPU) в процесора на Galaxy S10. В момента компанията все още не използва тази иновация, но някои производители вече продават смартфони с технологията на пазара. Huawei Kirin 980 им две NPU звена.

 

 

От информацията разбираме, че Samsung вече тестват нова версия на процесор Exynos с подобна функционалност. Включването на NPU звена ще подобри допълнително работата на камерите и хардуера на смартфона. Oстава да се въоръжим с още търпение, за да разберем какви други подобрения ни подготвя Samsung с новия си флагман. Все пак използването на процесор с NPU в Galaxy S10 може да превърне тази характеристика в неизменна част и от другите им модели от висок клас през 2019г.

 

Oще от Digital: Шефът на Samsung потвърди, че Galaxy S10 ще има различен дизайн