Вече ви информирахме, че Samsung Galaxy S9 ще бъде представен официално на 25 февруари. Новият смартфон ще бъде основният акцент на технологичното изложение MWC 2018 в Барселона, което ще се проведе между 26 февруари - 1 март. Докато феновете на компанията очакват с нетърпение премиерата на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ в интернет се появиха любопитни детайли за техния наследник. В базата данни на Weibo изтекоха първите данни за Galaxy S10, предаде AndroidHeadlines.

 

Следващият смартфон от висок клас на Samsung ще е оборудван с мощен процесор Exynos, който поддържа изкуствен интелект и е допълнен от LPDDR5 RAM модул. Въпросният чип ще е оптимизиран да работи в 5G мрежи, което ще превърне Galaxy S10 в един от първите модели на пазара, който поддържа тази функционалност. Новото устройство също така ще се възползва и от предимствата на технологията UFS 3.0, която е два пъти по-бърза от UFS 2.1 паметта в смартфоните.

 

Samsung ще използват по-голяма батерия с L-oбразна форма, за да гарантират максимално дълго време за работа. Очаква се Galaxy S10 да изведе на изцяло различно ниво концепцията за безрамков дисплей, тъй като ще има впечатляващото съотношение на екрана към тялото от 93%. Самият дисплей ще е базиран на AMOLED технологията и в него ще е вграден ултратънък сензор за пръстов отпечатък. Samsung Galaxy S10 ще използва усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект и система за лицево разпознаване.

 

Вижте коя серия Samsung Galaxy 2017 смартфони да изберем