Samsung представиха официално новото поколение камера сензори, които използват ISOCELL технологията и ще станат част от следващата им генерация смартфони. Корейският производител вече е готов с два обектива, които предлагат резолюция от 48МР и 32МР пиксела. Имената на сензорите са Bright GM1 и Bright GD1, като те са с големина от 0.8 нанометра, което ще допринесе освен за високото качество на картината и за по-тънките размери на устройствата.

 

Другото голямо предимство, е че тази характеристика ще позволи на смартфоните да използват няколко ISOCELL сензора в задната част, съобщава PocketNow. Много е вероятно Samsung Galaxy S10 да се превърне в първия смартфон, който се възползва от предимствата на технологията. Компанията също така планира да ги използва в своите модели от средния клас и  планира да лицензира обективите и за другите производители, които имат интерес да ги използват в своите устройства с Android.

 

 

Двата нови сензора са базирани на последните иновации в сферата на ISOCELL Plus и Tetracell технологиите. Първата от тях e oптимизирана да подобрява работата на по-малките пиксели, докато Tetracell извлича максимума от по-големите пиксели. Обективите използват система за електронна стабилизация на изображенията и поддържат HDR видео. В заключение ще отбележим, че първите устройства с Bright GM1 и Bright GD1 ще видим на пазара в началото на следващата година.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S10 ще има процесор със специализирано звено за изкуствен интелект