Samsung Galaxy S10 е един от най-очакваните смартфони с Android, които ще видим в началото на 2019г. Устройството ще има важно значение за компанията и ще отбележи навършването на десет години от оригиналния Galaxy S. Oт Samsung ще представят три версии на Galaxy S10. Пълните имена на моделите са SM-G973x, SM-G975x и SM-G970x. Първите два ще имат Infinity Display екрани с големина от 5.8 и 6.44 инча. 

 

В същото време SM-G970x ще е бюджетно предложение, което разполага с OLED дисплей. Очаква се също така смартфона да предложи сензор за пръстов отпечатък, разположен в Power бутона на рамката. Стандартната версия на Galaxy S10 с 5.8" дисплей и премиум модела с 6.44" екран, който е извит от едната страна ще имат сензори пръстов отпечатък, които са вградени в самия екран, информира SlashGear.

 

Най-евтината конфигурация на устройството вероятно ще е с големина от 5.8 инча, но се тестват и прототипи с 6.2-инчови дисплеи. Данните разкриват, че първоначално на пазара ще са налични версии в четири различни цвята: Black, White, Yellow и Green. Продажбите ще стартират преди края на февруари. Samsung ще представят и нов премиум модел на Galaxy S10 през втората половина на 2019г., който ще поддържа 5G мрежи.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S10 ще има Infinity-O дисплей и ще работи със софтуера One UI