С появата на сензорните дисплеи при смартфоните и последвалата им достъпност, много хора предполагаха, че това ще е краят на смартфоните с QWERTY клавиатури.

Далеч обаче не се оказа така и днес има редица производители, които продължават да създават подобен тип устройства, които задоволяват нуждите на пазара.

Още от Digital.bg: Защо не можем да се откажем от QWERTY клавиатурата

Пробвали ли сте да пишете на виртуалната клавиатура върху тъчскрийна на смартфона си, когато ръцете ви са мокри. Много трудно, да не кажем почти невъзможно начинание, което гарантирано ще ви изнерви, а и погрешка можете да напишете нещо което не трябва или да го изпратите на когото не трябва.

 

 

Със смартфона с QWERTY клавиатура няма да имате подобен проблем, защото бутоните са механични и функционалността им не се влияе от това, дали сте с мокри ръце.

 

Знаете ли защо буквите на QWERTY клавиатурата са подредени точно по този начин?

 

В последно време все по-често виждаме и концептуални идеи за нови топ модели смартфони, които ще използват добре познатата ни QWERTY концепция.

Поредното доказателство, можете да видите във видеото приложено над тази статия. Това е предполагаемият Samsung Galaxy Oxygen Ultra, за който от известно време се говори в Интернет пространството.

 

 

Наблюдават се различни румъри и характеристики, които се твърди, че са от течове на информация. Колко от тях и дали са верни, ще разберем в близкото бъдеще, където нищо чудно да видим и подобен модел, защото потребителите наистина имат нужда от подобни QWERTY устройства.

 

Технически характеристики

Тук ще споделим с вас, какво до момента се спряга, че е известно модела, който за сега е само виртуален.

Подвижен Super AMOLED дисплей с 6.8" диагонал и QHD резолюция. Плюс още един допълнителен дисплей върху гърба, който освен за нотификации, да се използва и при правене на качествена селфи фотогафия.

За целта Samsung Galaxy Oxygen Ultra ще има общо 3 камери - 150MP основна, 48MP телефотои 13MP ултра широкоъгълна.

Според други коментари в Интернет, по корпуса на смартфона може да има и изскачаща pop-up селфи камера с 23MP еквивалент.  

В основата на хардуера на Samsung Galaxy Oxygen се предполага, че ще стои процесор Qualcomm Snapdragon 865+, който ще си партнира с GPU Adreno 650 и 8GB или 12GB RAM памет. Вградената памет за съхранение на данни пък ще е съответно 128GB, 256GB и 512GB при двата варианта на модела, които на едни места е наричан Galaxy Oxygen, на други Galaxy Oxygen Ultra, а го срещаме и като Samsung Galaxy O.

 

Музика: Bensound.com