Вече ви информирахме, че Samsung Galaxy Note 9 ще има 12GB RAM. Новият смартфон се очаква да е първият модел на компанията, който има сензор за отпечатъци вграден в дисплея. Подобна характеристика трябваше да намери място в Galaxy S8, но технически проблеми не позволиха на компанията да реализира тази идея. Samsung няма да успеят да се справят със ситуацията навреме за премиерата на Galaxy Note 8, която ни очаква в следващите седмици, предаде AndroidAuthority.

 

Това означава, че този смартфон няма да бъде първия с логото на компанията, предлагащ тази характеристика. Вместо това Samsung Galaxy Note 8 ще има сензор, който е разположен на гърба. Tук е момента да отбележим, че премиерата на следващия смартфон от серията ще се реализира през август или септември до края на годината. Техническите проблеми свързани с интеграцията на сензора за отпечатък в самия дисплей ще попречат и на Galaxy S9 да предложи тази функция на потребителите.

 

Apple също няма да успеят навреме да намерят решение на ситуацията и юбилейния iPhone 8 също ще използва стандартен сензор за отпечатъци. По всичко личи, че смартфоните на двете компании няма да поддържат тази характеристика до края на годината. Интеграцията на сензора в самия дисплей ще направи устройствата по-тънки и ще улесни допълнително работата на потребителите с тях. 

 

Вижте кои са смартфоните с най-издръжливи батерии на българския пазар