Samsung Galaxy S8 и S8+ няма да са единствените смартфони от висок клас на компанията през 2017г. Очаква ни и премиерата на следващия бизнес модел от серията Galaxy Note. Въпреки проблемите с батерията на Galaxy Note 7 oт Samsung работят над неговия наследник. Вече ви информирахме, че кодовото име на Note 8 е Baikal. Устройството ще има по-добър дисплей, по-мощна и безопасна батерия, както и по-усъвършенствана камера. Анализаторът на KGI Securities, Минг-Чи Кун разкри интересни детайли за този компонент на Galaxy Note 7. 

 

В миналото той многократно е предоставял достоверна информация за предстоящи хардуерни продукти на Apple. Минг-Чи Куо e имал достъп до работещ прототип на Galaxy Note 8, който има двойна задна камера. Той определи това като най-значителното подобрение, което ни очаква в устройството, предаде PhoneArena. Samsung Galaxy Note 8 ще предложи комбинация между 13-мегапикселов обектив с широк зрителен ъгъл и 12МР телефото сензор. Двойната задна камера поддържа и трикратно оптично увеличение.

 

 

Минг-Чи Куо също така допълни, че Samsung Galaxy Note 8 ще има по-качествена камера от iPhone 7 Plus. Камерата на устройството ще се доближава до възможностите на сензора в юбилейния iPhone 8. Новият смартфон на Samsung се очаква да има 6.4-инчов Super AMOLED дисплей с QHD+ резолюция от 2960х1440 пиксела и Snapdragon 835 процесор. По подобие на Samsung Galaxy S8 в някои пазари ще се продава и версия със Samsung Exynos 8895 процесор .

 

Вижте как Samsung ще представят Galaxy Note 8 през втората половина на 2017г.