Въпреки проблемите с Galaxy Note 7 компанията не се е отказала от премиерата на нови устройства от тази популярна серия. Корейският производител вече разработва следващия си фаблет от висок клас. Кодовото име на Galaxy Note 8 е "Baikal" разкриват последните данни на SamMobile. Наименованието е вдъхновено от езерото Байкал, което е разположено в Източен Сибир. Това е най-дълбокото езеро на планетата (1637 метра) и е най-големият природен резервоар на прясна вода. 

 

Samsung Galaxy Note 8 се очаква да разполага с голям дисплей, който поддържа 4K резолюция и е оптимизиран за съдържание във виртуална реалност. Новият модел ще използва и новата услуга с изкуствен интелект Samsung Bixby. Избоър на името Baikal може да е индикация, че Galaxy Note 8 ще има водоустойчиво покритие. Тази информация, обаче не е потвърдена официално от Samsung. Премиерата се очаква да стане факт през втората половина на годината. 

 

Една от причините за това е Galaxy S8 и Galaxy S8+, които ще се продават на пазара през април. От друга страна компанията иска да проведе допълнителни тестове, за да гарантира, че батериите ще са безопасни за потребителите. Очаква се батериите на Galaxy Note 8 да са произведени от LG. В следващите месеци ще разберем повече детайли за подобренията, които ни очакват в наследника на Galaxy Note 7.

 

Вижте Samsung вече работи активно по Galaxy Note 8