Samsung възнамеряват да променят системата, с която избират имена на смартфоните си през 2020г. Въпреки това стратегията им ще продължи да е свързана с премиерата на два флагмана през годината. Така само след броени дни ще видим Samsung Galaxy S20, което ще се случи на 11 февруари, а след това през есента ни очаква и представянето на Galaxy Note 20. Популярният блогър IceUniverse ни информира, че устройството ще е оборудвано със 120Hz дисплей, съобщава SamMobile. 

 

Припомняме ви, че предшественика на смартфона има 60Hz дисплей, като удвояването на честотата за опресняване на кадри ще е едно от основните подобрения в Galaxy Note 20. Oще по-интересното е, че според данните потребителите ще могат да използват 120Hz дисплей, дори при QHD+ разделителна способност. Тази функция няма да бъде налична в Samsung Galaxy S20 и изглежда ще е уникална характеристика на следващия флагман с Android на компанията. 

 

 

Интеграцията на 120Hz дисплей ще ускори работата на стилуса S Pen и означава, че екрана ще се опреснява 120 пъти в секунда. Тази характеристика е подходяща за гейминг, като се очаква Samsung да използват технология с променлива честота за опресняване в Galaxy Note 20. В момента тази функция е достъпна за компютрите и мониторите, като сходна система се поддържа от iPad Pro и иновативната "ProMotion" система на компанията. Тепърва ще разбираме повече детайли за Samsung Galaxy Note 20.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 20 ще използва същия дизайнерски език като на Galaxy S20