Въпреки световната пандемия от Samsung продължат да разработват следващата си серия от премиум смартфони съобразно първоначалния график. Това означава, че дългоочакваните предложения от Galaxy Note 20 ще дебютират преди края на септември. 

Корейският производител е инвестирал сериозни ресурси, за да подсигури необходимите доставки на хардуер за устройствата. Едва ли има някакво съмнение, че моделите с този бранд ще поддържат 5G технологията. Сега разбираме малко повече детайли за другите технически спецификации на Samsung Galaxy Note 20

Стандартната версия на устройството ще предложи 128GB вградена памет с батерия, чиито заряд е 4000mAh, но няма да има ToF сензор. Компанията също така ще стартира продажби на премиум версия на смартфона, която ще е достъпна за потребителите като Samsung Galaxy Note 20+.

Това ще бъдат единствените две разновидности на дългоочакваният модел, които ще видим през есента. Една от съществените разлики ще е свързана с дисплеите, тъй като Samsung Galaxy Note 20+ ще поддържа честота за опресняване на кадрите от 120Hz. 

 

 

Базовата конфигурация ще ограничи тази стойност до 60Hz. Данните бяха потвърдени от главния изпълнителен директор на Display Supply Chain Consulatnts (DSCC). Премиум версията ще е базирана на LTPO технологията, която предлага по-добро качество от LPTS субстрана на Galaxy Note 20.

Новият смартфон ще бъде първият в индустрията, който използва Qualcomm 3D Sonic MAX сензора за пръстов отпечатък от втора генерация, който се вгражда в екрана. В горната част ще има идентичен отовр за селфи камерата, както при Samsung Gaalxy Note 10, съобщавa xda-developers. 

Вградената батерия на Samsung Galaxy Note 20+ ще има заряд от 4500mAh, като използването на LPTS технологията ще редуцира консумацията на енергия с 15-20%. Според последните данни Samsung ще използват 108-мегапикселова камера в предстоящото устройство. 

Това не е изненадващо, като се има предвид какви възможности за мобилна фотография предлагат Galaxy S20 смартфоните. Samsung Galaxy Note 20+ ще е достъпен с нова версия на стилусите S Pen и вероятно ще бъде предстваен едновременно с гъвкавия Galaxy Fold 2.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy Note 20 и Galaxy Fold 2 ще бъдат представени през август