Следващият смартфон от висок клас на компанията ще бъде представен през третото тримесечие на годината. Обикновено новият представител на Galaxy Note серията дебютира през април или в началото на септември. 

Въпреки разпространението на коронавируса, обаче Samsung се движат по план и засега не обмислят отлагане на премиерата на Galaxy Note 20. Tова ще се случи на събитие, което ще се проведе през август. Световната пандемия, обаче няма да позволи на Samsung да проведат реална премиера на физическа локация. 

Вместо това корейският производител ще покаже Samsung Galaxy Note 20 онлайн, което се случва за първи път в историята на този популярен бранд. В предходните години компанията провеждаше впечатляващи събития с голям брой посетители в Ню Йорк, на които да разкрие подобренията в Samsung Galaxy Note гамата.

Изглежда, че премиерата на Galaxy Note 20 отново ще е през август, но ще се проведе изцяло виртуално, за да се гарантира безопасността на потребителите и служителите на компанията.

 

 

Предстоящата серия отново ще включва два модела, като е вероятно да видим Galaxy Fold 2 заедно с Galaxy Note 20 серията. Тези устройства ще имат стратегическо значение за плановете на Samsung през втората половина на годината, когато ни очакват още интересни премиери на смартфони. 

Предположенията са, че Samsung Galаxy Note 20 и Galaxy Note 20+ ще предложат сходни дизайнерски елементи и хардуер, както премиум устройствата от Galaxy S20 гамата. Най-вероятно устройствата ще се захранват от същите процесори: Qualcomm Snapdragon 865 или Eхynos 990. 

Вградените батерии ще бъдат със заряд от респективно 4000mAh за стандартния и 4500mAh за премиум модела. Новите смартфони ще използват Qualcomm 3D Sonic Max сензори с пръстов отпечатък от последно поколение, които могат да се вграждат в екрана. 

Тези модули покриват 17 пъти повече пространство от сензорите в Galaxy S10 и ще предложат още по-бърза, сигурна и удобна биометрична верификация. Тепърва ще разбираме повече за камерите и цената, на която ще се продават Galaxy Note 20 смартфоните на европейския пазар.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy Note 20+ ще има 108MP камера и 4500mAh батерия