Samsung подготвят премиерата на четири версии на Galaxy S10, които ще бъдат представени официално на 20 февруари. Въпреки това компанията вече е започнала да работи над следващия си смартфон от висок клас, а именно Galaxy Note 10. Традиционно Samsung представят новия си фаблет в периода август-септември и имаме всички основания да смятаме, че тази година няма да бъде по-различна. В интернет се появи информация, разкриваща, че Samsung Galaxy Note 10 ще използва по-мощен процесор от Galaxy S10, съобщава weibo.

 

Припомняме ви, че различните версии на Galaxy S10 ще са базирани на Qualcomm Snapdrgon 855 или Exynos 9820 процесори. Втората архитектура е 8 нанометрова и ще захранва моделите на смартфона предназначени за европейския пазар. Оказва се, че Samsung вече провеждат тестове с много по-добра 7-нанометрова Еxtreme Ultraviolet Litography (EUV) технология, която ще отличава Exynos 9825. Плановете са именно този процесор да намери място в Samsung Galaxy Note 10, което ще им позволи да се конкурират по-успешно с Apple и Huawei.

 

Teхнологията EUV превъзхожда 7-нанометровия процес, с който TSMC произвеждат Apple A12 процесорите. Все още, обаче Samsung не могат да произвеждат голямо количество процесори с нея, което е причината да не се използва в Galaxy S10. Премиерата на Galaxy Note 10 е след повече от шест месеца, което е достатъчен период да бъдат отстранени проблемите и Exynos 9825 да дебютира на пазара. Интеграцията на този процесор означава, че Galaxy Note 10 ще е по-бърз от Galaxy S10 и също така ще поддържа 5G мрежи.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 10 ще е най-големият смартфон на компанията досега