Фаблетите от серията Galaxy Note се разработват предимно за бизнес средите, но се радват на голяма популярност и сред обикновените потребители. Samsung традиционно реализират премиерата на нов модел от гамата през втората половина на годината и ще продължат да залагат на тази стратегия и през 2019г. Това означава, че Galaxy Note 10 ще бъде представен през август или септември следващата година. Корейското издание TheBell публикува в интернет интересни детайли за предстоящия смартфон

 

Оказва се, че Samsung планират да използват в Galaxy Note 10 най-големия дисплей в серията досега. Припомняме ви, че Galaxy Note 9 е оборудван с 6.4-инчов екран. Следващата версия на устройството ще увеличи допълнително тази стойност, като панела ще е с големина от 6.66 инча и ще е базиран на усъвършенствана OLED технология. Самите екрани ще се произведат от Samsung Display, които вече с стартирали работата над тях. Кодовото име на Galaxy Note 10 е Da Vinci.

 

Увеличението от 0.2 инча ще позволи на устройството да се конкурира по-успешно с iPhone Xs Max, който е с 6.5-инчов диагонал. Компанията работи над няколко прототипа, които имат различен дизайн и ще се опита да използва максимална част от пространството за дисплея, като намали доколкото е възможно рамките около екрана. По този начин ще се постигне впечатляващо съотношение между екрана и тялото. Тепърва ще разбираме повече за Galaxy Note 10.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 10 и Galaxy S11 няма да имат 3.5мм. аудио жакове