Samsung подготвят интересна промяна в дизайна на Galaxy Note 10, който се очаква да бъде представен през август. Устройството ще предложи по-мощен хардуер и по-добра версия на стилусите S Pen. Това са само част от подобренията в смартфона, като сега разбираме, че компанията планира да премахне физическите бутони от корпуса. По този начин цялото пространство отпред ще е за дисплея, а функционалността на отделните копчета ще бъде заместена от жестови и тъч команди върху самия екран. 

 

Премахването на бутоните за включване, корекция на звука и достъп до Bixby може да се превърне в най-голямата промяна в дизайна на Galaxy Note серията досега. Информацията за новата визия на Samsung Galaxy Note 10 бе разпространена от корейската медия ETNews, която традиционно е достоверна със слуховете за предстоящи устройства на компанията. Все още не разполагаме с конкретни данни за начина, по който Samsung искат да заместят ефективно традиционните физически бутони в корпуса на смартфона.

 

Припомняме ви, че корейския производител вече патентова на свое име метод, който описва смартфон, контролиран от специфични кликвания в краищата на екрана. Концепцията предвижда с различни на допир движения да активираме приложения и другите ключови функционалности на устройството. Дали този патент ще намери реализация в Samsung Galaxy Note 10 предстои да видим. Със сигурност, обаче концепцията за премахване на физическите бутони в смартфона ще се хареса на доста потребители.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 10 и Galaxy S11 няма да имат 3.5мм. аудио жакове